Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat is het onderscheid tussen een juwelier en een edelsmid?

Juweliers hebben alleen een grote collectie standaard ringen van gerenommeerde merken in hun zaak. Edelsmeden hebben vooral handgemaakte, speciale ringen. Die zijn vooral als voorbeeld bedoeld. Edelsmeden zijn specialisten in het ontwerpen van op maat gemaakte ringen helemaal volgens uw wensen.

Edelsmeden zijn zeker duurder dan juweliers?

Dat hoeft niet. De prijs van een ring is afhankelijk van uw wensen. Eenvoudige, klassieke of strakke gouden ringen zijn bijvoorbeeld minder exclusief en daardoor goedkoper dan ringen van platina, of ringen met een edelsteen, zoals ringen met een diamant. Bij ons is heel veel mogelijk. We maken vrijblijvend een ontwerp en geven daarbij een prijsopgave. Het laten ontwerpen van een ring verplicht u in eerste instantie tot niets.

Onze smaken verschillen behoorlijk. Kunt u toch mooie ringen ontwerpen voor ons?

Een verschil in smaak is geen probleem. Het komt natuurlijk vaker voor dat mensen van verschillende stijlen houden. Wij ontwerpen ringen die bij elkaar passen en bij de individuele persoon. De ringen hoeven ook niet precies gelijk te zijn. Vorm, kleur, materiaal en grootte kunnen van elkaar verschillen, terwijl de ringen toch goed bij elkaar passen en een eenheid zijn.

 We weten nog totaal niet wat we willen. Mogen we toch langskomen voor een adviesgesprek?

Uiteraard. We hebben een grote collectie handgemaakte ringen. We kijken samen naar jullie wensen en wat bij jullie past en wat niet bij jullie past. Dan weten we al vrij veel. Daarna gaan we heel precies kijken naar materialen, edelstenen en vormgeving. Daar komt een mooi ontwerp uit dat precies bij jullie past.

Ik heb een oude ring geërfd. Kunt u die verwerken tot een nieuwe ring?

Een oude ring bewerken of verwerken is geen probleem. We bieden hiervoor verschillende mogelijkheden. U kunt er voor kiezen dat de oude ring (gedeeltelijk) zichtbaar blijft, of dat hij helemaal opgaat in het nieuwe model. Voor uw partner ontwerpen we dan een bijpassend model zodat beide ringen samen toch één geheel vormen.

Hoe lang van tevoren moeten we de ringen bestellen?

Hoe eerder hoe beter, maar toch wel uiterlijk 4 maanden van tevoren. Dit is ook afhankelijk van het model ring waar u voor kiest. Kom in elk geval op tijd langs, zodat we rustig de tijd kunnen nemen voor het ontwerp en de uitvoering. 

 

Wij komen van ver. Kunt u de ringen ook naar ons opsturen?

 

Wij kunnen de ringen bij u huis bezorgen. Als u hier geweest bent, het ontwerp heeft goedgekeurd en we hebben alles doorgenomen en afgesproken, dan zorgen wij dat de ringen veilig bij u thuis komen.

Wij werken allebei. Zijn we ook 's avonds welkom bij u?

Geen punt. U kunt een afspraak maken voor overdag of 's avonds, doordeweeks en in het weekeinde.

Waarom kan ik geen ring bestellen via en webwinkel bij u?

De keuze van een ring is een belangrijke en persoonlijke keuze. Uw ring draagt u als het goed heel lang. Wij besteden daarom veel zorg en aandacht aan het ontwerpen van een ring die perfect bij u past. Dat kan alleen als we u goed leren kennen in een persoonlijk gesprek.

Powered By OpenCart
Juweliershuis Verbree © 2019