Inkoop van goud

Inkoop van goud

DE HOOGSTE GOUDKOERS!

Open dagen bij Juweliershuis Verbree                                                               
De specialist sinds 1968

Wij kopen of ruilen in, al uw oude sieraden, juwelen, sloopgoud, munten, kiezen enz.(goud, zilver en diamanten)

7 dagen per week geopend 10:00-19:00 uur na telefonische afspraak

U bent van harte welkom op
Schoolweg 60  Veeningen
Tel. 0528-391222
 

VERRASSENDE GOUDVONDSTEN BIJ    PARTICULIER!
ACHTTIEN KARAATS HANDEL IN BROODJES, TANDEN EN JUWELEN

Goud brengt niet alleen veel geld op, maar heeft voor de meeste mensen nog steeds een onweerstaanbare aantrekkingskracht. 
De goudprijs is van groot belang voor beleggeers en goudhandelaren en kennelijk ook voor particulieren, die in groten getale hun sieraden als "sloopgoud'' te koop aanbieden op het moment dat goudprijs stijgt.

Gouden en/of diamanten sieraden te verkopen?
Klik hier om contact op te nemen met Theo Verbree.

''Sloopgoud'' inkoopHandel in goud is kortom vrij aantrekkelijk en word niet snel aangetast in tijden van recessie.Reden genoeg om deze nering eens van goudmarkt een veilig toevluchsoord.dichtbij te bekijken.
Goud is een eeuwen oud betaalmiddel en tot op de dag van vandaag de meest waardevaste vorm van beleggen.
Als er niets meer zeker is, dan is degoud is ook mooi en dus maken mensen er sieraden van al of niet in combinatie met edelstenen. Zij lopen als het warw met hun beleggingen om hun nek, arm of vinger. Een statussymbool, dat de mate van rijkdom vertegewoordigd.In tijden van schaarste echter, kan de verkoop van gouden sieraden soms een  (tijdelijke) oplossing zijn van een krappe financiĆ«le situatie.''Sloopgoud'' inkoop
De prijs van fijngoud of zuiver goud flucteert met de koers op de kapitaalmarkt, die afhankelijk van vraag en aanbod stijgt of daalt
Toetssteen
Bij de inkoop van gouden sieraden moet eerst het goudgehalte worden bepaald.Sieraden worden vervaardigd van 8, 14, 18, 20 en 22 karaats goud. Zuiver goud is 24 karaats goud. Al naar gelang de legiring( metaal toegevoegd om het goud harder en dus beter verwerkbaar en draagbaar te maken, of te kleuren) is het gehalte hoger of lager. Een 14 karaats gouden ring bestaat voor ruim 58% uit fijngoud. Achttien karaats is voor 75% fijngoud en is het duurste, 22 karaats is 90% zuiver goud verwerkt. Hoe zuiverder het goud, hoe zachter en dus kwetsbaarder.

''Sloopgoud'' inkoop
Zoals gezegd word de legering ook gebruikt omhet goud te kleuren. Witgoud word bijvoorbeeld gekleurd met zilver en roodgoud met koper. Daartussen bestaan nog diverse nuances.
Om het goudgehalte te bepalen maakt de goudhandelaar met het sieraad een krasje op een toetssteen, een stukje leisteen. Er blijft een streepje goud achter. Met behulp van toetswater9zoutzuur vermengd met salpeterzuur) bepaalt men dan het gehalte. Is er 18 karaats toetswater gebruik en het streepje verdwijnt heel snel, dan is het goud van een lager gehalte, dus 14 of 8 karaats.Verdwijnt het streepje langzaam, dan heeft men goed getaxeerd en is het sieraad 18 karaats.Dan wordt het gewicht bepaald  en de prijs, al naar gelang de koers van de dag.
Omsmelten hete oven (goud smelt bij een temperatuur van 1063 graden en het kookpunt is 2970 graden Celcius) wordt het goud gescheiden van de andere metalen en tot 'broodjes' van een kilo, 12 1/2 kilo of korres (voor sdelsmeden) verwerkt. Niet alleen goud, maar ook zilver wordt teruggewonnen uit sieraden, negatieven, films, fixeervloeistof, etc. Er  kan nog zoveel gekocht worden, goud raakt nooit op.
Goud worgt dus gedolven, omgesmolten tot baar goud en verwerkt tot sieraden. Een gedeelte van de sieraden komt als sloopgoud weer terug in de smeltovens en de kringloop is rond

Sloop goud, oude sieraden inkoop

Powered By OpenCart
Juweliershuis Verbree © 2019